Дам, правилно изглежда - аз съм го писал

Старал съм се да е максимално близък до Arc2, като на страна съм оставил нещата, от които няма да има смисъл с firebird (архивиране по ssh например) и тези, които не са необходими за да се схване идеята

Защо не Arc2 ?
Arc2 е чудесен инструмент, в който е вложен доста труд, но с firebird бази няма да се справи добре (освен ако не се пренапише да работи с Gbak

Arc2 не е service, което не е велика загуба, но го прави по-малко "дурако-устойчив" и влага место за грешки на проблемен windows (има графичен интерфейс).
Arc2 не може да ни разпъне архива ...
Защо не FIBS ?
FIBS също е чудесен, но не е преведен на български (е стига де ...за някои хора и това си е косур!

FIBS е маалко по-различен от Arc2 и като цяло е може-би малко по-неудобен за конфигуриране (не много, но малко).
FIBS също не може да ни разпъне архива ...
И Arc2 и FIBS са неща, които могат да бъдат доработени при нужда, но предвид сериозния фокус върху Aton, дълбоко се съмнявам, че има ресурс за целта.
За това идеята е проста - докато Unrealsoft се занимава с належащите проблеми, които не търпят отлагане, аз да събера "мераците" на всички и да направя нещо ново, което да угоди на възможно най-много Aton потребители. Проекта е отворен за всякакви доработки, стига да са ми по силите. Понеже не знам какво включва това понятие - питайте, а аз ще правя всичко възможно.
Какво трябва да се знае за Insanity в момента ?
Изисква :
.net framework 2.0 (би трябвало да работи и с по-новите, дори и на Vista)
Windows NT (или по-нов) заради service поддръжката
Резервен вариант за архивиране

Firebird 2.0.1 . Вероятно би работил и с по-старите, но мисля, че няма за кога да изпробвам със сигурност.
Преди пускане на услугата трябва да има валидна конфигурация. Alpha-та не проверява дали е стартирана за първи път и не се само-конфигурира според системата (все още).
Все още се инсталира с "ръчно" стартиране, за да не прави проблеми, ако някой реши да я пробва.
Преди да можете да използвате всички видове "гъдели" е необходимо да се стартира install.bat (за да бъде реално инсталирана услугата). Постарал съм се след install.bat и валидна конфигурация да може да се ползва, но "shit happens" 8)
Ако се появи интерес - в тази тема може да изявявате желания, да давате идеи и да докладвате грешки.
PS kondev, версията на твоя мейл е мааалко по-сурова от тази.